Camping

Le Village du Bosc is in de eerste plaats een adembenemend uitzicht op Lac de Salagou, mooi in elk seizoen.
Gesteund tegen een heuvel, de camping kijkt uit over het meer, en biedt een uitzonderlijk panoramisch uitzicht.

Le camping Village du Bosc is een familiale site waar de harmonisatie van natuur en ontspanning samen komen, een ideaale camping waar uw kinderen veilig zijn.

Le village du Bosc is de rode aarde (Ruffe)  die u de Grand Canyon van Colorado zal herinneren, een echte openning om uw fantasie te laten lopen, en dat van uw kinderen ook.

Le village du Bosc is een gekozen plaats waar de tijd stopt!!

Le camping Village du Bosc staat voor u klaar, en wacht op u bezoek!

 

 

Geschiedenis

In 1971, klasseert de gemeente Octon 70 hectare om naturisten te ontvangen, ter herinnering aan hun vroegere burgemeester/député/dokter/schrijver Paul Vigne d’Octon. Hij schiep in het hart van het dorp, het huis van de naturiste zon.
Pierre Rataud, die jaren in de CCDF (Naturist) gewerkt heeft, is op zoek naar een klein stukje paradijs om er zijn eigen camping te creëren.

In 1976, beweegt er wat over Naturisme in Octon, hetgeen de aandacht van Pierre Rataud trekt. Na het ondekken van de region en gevallen voor de charme ervan, kopen Pierre en zijn vrouw Nina een eerste terrein om er bungalows te plaatsen (gemaakt in hun schrijnwerkerij in Vendée) ter aanvulling van de reeds bestaande camping in het aangrenzende bos. Deze camping had echter niet de nodige vergunningen gekregen, daarom vroeg de burgemeester van Octon, in die tijd, om andere terreinen te kopen op de rechteroever van de beek du Bosc, om er een camping te creëren.

Zo ontstond de huidige camping. Pierre, afkomstig van de Vendée en Nina afkomstig van Florence laten hun « land » achter voor een veelbelovende omgeving.

In 1981 worden alle vergunningen gegeven en een prachtig avontuur begint in dit ‘geadopteerde’ land, moeilijk, temperamentvol maar buitengewoon mooi. Het is zinloos om te proberen van het te temmen zo zegt Pierre, omgaan met haar, datwas onze keuze, dat blijft ons project!!Bedachtzaam en alles op zijn tijd maken ze plaats voor hun kinderen Philippe en Nathalie, broer en zus hebben de wil om het “paradijs” van hun ouders verder te zetten.

 

 

Plattegrond van de camping

 

Klik op de kaart om de interactieve plattegrond weer te geven in een volledig scherm!

 

Plan du Camping naturiste deux étoiles Le Village du Bosc, à Octon (34) près du lac du Salagou. Donnez du sens à vos vacances dans un camping familial, lieu unique et insolite idéal pour le naturisme