Het achterland

Ga op ontdekking in de Coeur d'Hérault en beleef uitzonderlijke momenten

Soms opgerold in het groen van de natuur, dan weer erfgenaam van een rijk cultureel patrimonium,
toont deze karaktervolle streek met zijn vele facetten,
zich zonder schroom aan nieuwsgierige blikken.

Ver weg van het drukke leven van de hoofdstad van de Hérault en de kusten van de Grande Bleue,
toont ze in elk seizoen de volle intensiteit van het Zuiden,
zonder in te moeten boeten aan authenticiteit...

 

Lodève

De onderprefectuur bevindt zich op 15 km van de camping (10 min. met de wagen). U vindt er alle nodige winkels, een supermarkt, geldautomaat, banken, postkantoor, artsen, ziekenhuizen...
Elke dinsdagnamiddag in juli en augustus vindt er een streekmarkt plaats met regionale specialiteiten.
Het museum van  Lodève biedt talrijke tentoonstellingen voor kunstliefhebbers.
U zult er kennismaken met een rijk erfgoed, waaronder de St. Fulcra- kathedraal, het voormalig bisschoppelijk paleis, de tapijtfabriek....
Elke zaterdagochtend is er de markt, een ware harmonie van geuren en kleuren.

http://www.lodeve.com

Villeneuvette, in koninklijke handen

Op 12 km getuigt de huidige indeling van Villeneuvette van de erfenis van een geschiedenis van meer dan 300 jaar oud. De fabriek, opgericht in 1673 door een handelaar uit Clermont, kreeg de titel van "Manufacture Royale" (Koninklijke Fabriek) onder Lodewijk XIV en wijdde zich tussen 1720 en 1750 geheel aan de vervaardiging van fijne weefsels in felle kleuren. Er werd een Franse tuin aangelegd met een waterpartij, het teken van een nieuw begin. In de negentiende eeuw specialiseren de Maistres, ondernemers uit de Languedoc, zich in weefsels die geschikt zijn voor legerkledij. Er heerst een strenge discipline die wordt gesymboliseerd door de inscriptie boven de poort: "Eer aan het werk". Het grootste deel van de oude gebouwen, de tuin, de grote waterpartij en het dennenbos zijn in 1989 door het Departement van de Hérault aangekocht en er wordt nu onderzocht hoe ze samen met de gemeente Villeneuvette terug kunnen worden opgewaardeerd. Het zal alle bezoekers opvallen dat het vriendelijke en rustige karakter van deze kleine site toe te kennen is aan de zorg die werd besteed aan de renovatie van de gebouwen en de publieke ruimtes, maar ook aan het respect voor de geschiedenis van de site.

 

 

Octon

Op 2 km van de camping vindt u in dit dorp tal van horecagelegenheden (snack, pizzeria's, restaurants, table d'hôte). Er is ook een café met biljart, evenals een kruidenier... en alle diensten.

http://www.octon.fr/

Clermont l'Hérault

Op 15 km van de camping vindt u winkels, banken, supermarkten, McDonalds, postkantoor, apotheek, artsen... En elke woensdagochtend kunt u genieten van een prachtige markt met zomerse kleuren.  Clermont l'Hérault ligt in het centrum van het departement Hérault (34 Frankrijk) op 40 km van de regionale hoofdstad Montpellier en op 30 minuten van de Middellandse Zee. Clermont was ten tijde van de Romeinen reeds een strategisch economisch en commercieel kruispunt door zijn bevoorrechte ligging in het hart van de Hérault op het kruispunt van verschillende wegen, die zorgde voor zijn economische en demografische uitbreiding. Clermont was de hoofdstad van de tafeldruif tot in de late negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw, voordat het een stad van olijfolie (coöperatieve olieslagerij sinds 1922) en wijn werd. De stad werd gebouwd op de flanken van een heuvel met daarop de resten van een kasteel uit de twaalfde eeuw en ook een typische gotische kerk uit de dertiende eeuw. De stad wordt doorkruist door een beekje dat ooit werd gebruikt voor de lakennijverheid.

Le Cirque de Mourèze

Op 8 km afstand vindt u een ​​verbazingwekkend landschap van rotsen met bizarre vormen, het werk van erosie op het dolomietgesteente en het gevolg van de samengebundelde krachten van wind en water. Tussen Clermont l'Hérault, Bédarieux en Lodève bevindt zich het middeleeuwse dorp Mourèze, omringd door 300 hectare rotsachtige chaos die door erosie werd aangericht en wordt beschouwd als de belangrijkste vindplaats van dolomiet in Frankrijk. Naast de ontdekking van zijn Sainte-Marie-kerk uit de twaalfde eeuw, biedt Mourèze een doolhof van steegjes van waaruit de wandelpaden beginnen die leiden tot die menigte van revolterende, stenen reuzen. Er zijn zeer mooie wandelingen mogelijk.

Boeddhistische tempel in Lodève :

Lerab Ling is een van de belangrijkste centra waar de traditie van de studie en de beleving van het Tibetaans boeddhisme in Europa voortleeft. Gezegend door het bezoek van de vele grote meesters van de Tibetaanse boeddhistische traditie en in het bijzonder door Zijne Heiligheid de Dalai Lama bij twee gelegenheden in 2000 en 2008, wordt Lerab Ling nu erkend als een van de toonaangevende centra voor de studie en de beleving van het Tibetaans boeddhisme in Europa. Vandaag erkennen we dat spirituele ontwikkeling niet alleen een luxe is, maar een pure en simpele noodzaak om te overleven. We zien in toenemende mate een bijna wanhopig verlangen en een universele behoefte aan een spirituele visie om de uitdagingen van het leven het hoofd te kunnen bieden, het geluk te vinden en de essentie ervan te begrijpen en te transformeren. In een opmerkelijke, natuurlijke omgeving, kunt u een bezoek brengen aan een prachtige boeddhistische tempel die voor het publiek geopend is van april tot oktober.

 

Onze handige links om deze uitzonderlijke streek te ontdekken: